Flippin Burgers

Jon Widegren reste runt i USA förra året under ca 6 veckors tid för att samla inspiration till det egna hamburgar-haket. Det blev ett ruskigt bilande med hamburgare och milk shakes varje dag, lunch som middag!
Resultatet blev Flippin Burgers på Kungsholmsstrand 157.

Menyn är ännu i startfållan med 4-5 olika hamburgare, en side order (pommes) och milkshakes samt lite blandad läskeblask.

Mitt val föll på hamburgaren med creeme cheese, karamelliserad lök och jalapenos.
Alla burgare steks medium well såvida man inte säger till och vill ha någon annan stekgrad. Brödet kommer från Magnus Johanssons bageri och är stans godaste hamburgar-bröd, tyvärr så rostar man inte brödet och det kyler snabbt ner köttet tyvärr.

Köttet i sig är gott, men absolut inte i klass med tex AG eller Pubologi. Den karamelliserade löken är en tesked stor och var ej riktigt varm vid vårt besök?! Sammantaget en god burgare, men inte värd sina 115:-. Är man riktigt hungrig så får man nog välja den större varianten, då åker burgaren upp i pris någon tia.
Alla milkshakes´n görs på Ben & Jerry glass, mäktiga kaloribomber i värdsklass! Topp!

Kanske är detta en inkörnings period och man är lite försiktig och återhållsam med smakerna och kryddningen? Men med tanke på den hajpen som har skapats så tycker jag inte att dom lever upp till förväntningarna tyvärr!

About these ads

16 svar till “Flippin Burgers

 1. Har kört både den du nämner ovan och den dubbla cheeseburgaren (flippin), och flippin-burgaren var klart bättre i mitt tycke. Mer köttsmak och bättre ratio till brödet.

 2. Jag har varit där en gång åt dubbelburgare tyckte den var god utan att kunna jmf med varken AG eller pubologi pommes var en ren standard produkt man kan få varsom helst.

 3. Intressant med en recension som inte är så positiv till Flippin’ Burgers. Men jag förstår inte hur du motiverar att burgaren inte är värd sina 115 kronor, vore intressant om du förklarade det lite mer.

 4. Med god menar jag, gott men inte mer! Eftersom den är dyrare än genomsnitts burgaren i landet så måste det vara bättre finish på allt rakt igenom i burgaren.
  Det kan göras bättre med små enkla medel helt enkelt för att bli en topp produkt!

  • Hoppas du inte tycker jag är dryg nu, men enda gången jag ätit en billigare burgare i Sverige har varit på ställen som Sibylla, McD, Max etc. och det vete fasiken om det är jämförbart. Vilka ställen är det du tänker på som är billigare?

 5. Käkade en burgare på O’learys(kungsholmen) för typ två veckor sedan och den var katastrof, inte hemlagad, dessutom kostade den 140-160 spänn.

  Pommen var också katastrof, har inte problem med köpta pommes men den här sorten(ser ut som träplankor typ) är skit.

  Ett meal på MAX med lite tillägg går ju typ loss på 100 SEK.

  Hursom, att steka brödet är ju A och O.

  Ok mycket onliners nu, var det mycket folk när du var där? Pallar nämligen inte den här hetsen som nya lite halvkreddiga ställen har.

 6. Var där igår och tog Flippin. Brödet var kallt vilket jag inte gillade, köttet väldigt gott och härligt luftigt. Lite för plain burgare för mig så om det blir en nästa gång så tar jag den med deras egna dressing. Milkshake ok men ska man göra en milkshake på strawberry cheescake-glass så använd för guds skull Haegen Daz istället för B&J, – är ju som natt och dag!

  Pommesen såg tråkig ut men var ovanligt bra. Svårt att komma på något ställe som gör bättre.

  Måste dock säga att jag trodde burgaren skule vara bättre.

 7. Högt och lågt verkar det som. varför snöa in på detta precis i början? Kommer säkert bli skitbra när barnsjukdomarna är botade. Se det positivt; nu kan man äta burgare 5 dar i veckan och kombinera Flippin med Texas Longhorn. Good times!

 8. Pingback: Flippin’ Burgers – Världsklass | Death by Burgers·

 9. Pingback: Flippin’ Burgers – the review | Death by Burgers·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s